Lesmethode

Als je bij mij les neemt, leer je noten lezen. Dat is niet noodzakelijk maar wel erg handig, omdat het theoretische inzicht in muziek eenvoudiger te leren is met behulp van noten. Verder komen maat, ritme en de meest gangbare muziektermen spelenderwijs aan de orde. Het is geen saaie theorie, want je bent direct muziek aan het maken en dankzij de theorie begrijp je wat je aan het doen bent.

Als basis gebruik ik verschillende studieboeken (De kleine gitaarstarter, Guitar today, Fingerpicking Guitar,The Complete Acoustic Guitarist). Dat zorgt ervoor dat je duidelijk ziet hoe je vordert tijdens je gitaarstudie. Daarnaast maak ik tijdens de lessen gebruik van multimedia, waaronder YouTube.
Als je aangeeft welk liedje je leuk vindt, kan ik vrijwel direct voor je uitzoeken hoe het wordt gespeeld en kan ik het jou leren spelen (vooropgesteld dat het geschikt materiaal is). Is het liedje nog te moeilijk voor je, dan kan ik het altijd aanpassen aan jouw niveau.

In de lange periode dat ik al les geef, heb ik een enorme hoeveeheid lesmateriaal opgebouwd in alle stijlen. Duizenden liedjes zijn al beschikbaar in notenschrift en tabulatuur.
Je zit dus niet vast aan één stijl. We kunnen bijvoorbeeld de ene week een liedje van Graffiti6 spelen en de andere week een klassiek stuk. Ook is het op elk moment mogelijk te wisselen van akoestische naar elektrische gitaar en omgekeerd.